Doorgaan naar hoofdcontent

Antiwinterdip CAL

Week 8 - rand

1 maart 2019


En aan al het goede komt een eind… Het is alweer de laatste week van onze vrolijke AntiwinterdipCAL! Wat hebben de kleuren en vrolijke onderwerpen mij geholpen om positief te blijven denken. Jullie ook? Ik wens je veel plezier met het maken van de rand om je vrolijke denken.

Benodigdheden:
Acryl garen geel, roze, blauw, donkerroze
Haaknaald 4
Schaar
Stopnaald 
Gebruikte steken:
L = losse
Hv = halve vaste
V = vaste

Cl5 = cluster van 5 stokjes ( je begint een stokje, maar doet de laatste doorhaal niet. Dat doe je 5 keer in dezelfde steek, dan haal je in een keer de draad door alle lussen op je naald.)
Beschrijving:
Toer 1: met geel, en haak vast een roze draad mee. Hecht aan in een hoek. Haak een vaste, cl5 met roze en een vaste weer met geel. Dan *5 vasten met geel, cl 5 met roze*, herh *-* tot de hoek, dan nog 5 vasten met geel. In de hoek haak je steeds 1 vaste geel, cl 5 met roze, 1 vaste met geel.  Herhaal dit steeds tot je helemaal rond bent. Hecht de roze draad af, maar de gele nog niet.
Toer 2: vasten met geel, haak 3 vasten in de hoek, verder in elke steek een vaste. Hecht de gele draad af.
Toer 3: met blauw: vaste, 3 losse, vaste in de hoek. *3 losse, 2 stk overslaan, vaste*, herhaal dit tot je bij de volgende hoek bent. In de hoek haak je dan weer een vaste, 3 losse en een vaste. Ga zo door tot je helemaal rond bent, hecht de blauwe draad af.
Toer 4: met donkerroze: Start in een blauwe lossenketting van een hoek. Haak een vaste, een losse en een vaste. Haak 2 losse, haak vasten in de lege gele steken van toer 2, *3 lossen, vasten in de lege steken van toer 2 (je haakt dus om de blauwe lossen heen en steekt in de steken van toer 2 in).*, herh. *-* tot de volgende hoek. Naar de hoek toe haak je steeds 2 lossen, in de hoek een vaste, een losse en een vaste, en met 2 lossen weer naar de eerstvolgende lege gele steek. Vanaf daar herhaal je weer *-*. Ga zo door tot je rond bent en hecht de donkerroze draad af.

JE – BENT – NU – HELEMAAL – KLAAR – MET – JE – ANTIWINTERDIPDEKEN!


Lieve haaksters, wat ben ik ontzettend dankbaar voor het feit dat jullie meededen met mijn CAL. Door deze CAL was het voor ons in de winter al lente. En nu gaat de echte lente alweer bijna beginnen. Ik wens je een vrolijke lente en een zwoele zomer toe. Geniet!!
Liefs Jantine - @knittepetit

 


Week 7 - join

22 februari 2019

Lieve haaksters, wat waren het bijzondere weken! Steeds weer een nieuw, vrolijk lapje. Het lukte niet iedereen om bij te blijven. Maar zie het positief: dan kan jij lekker nog wat langer aan deze vrolijke deken werken, toch? Deze week is de join week. We gaan alle lapjes aan elkaar haken! Veel succes!



Benodigdheden:
Acryl garen mint en geel
Haaknaald 4
Schaar
Stopnaald
 
Gebruikte steken:
L = losse
Hv = halve vaste
V = vaste
 
Belangrijk:
Zorg per lapje dat je in elke zijkant 23 vaste haakt. Soms moet je dus een beetje smokkelen.


Beschrijving:
Voor we gaan joinen span je eerst alle lapjes op zodat ze hetzelfde formaat krijgen. Ik heb voor mijn lapjes 14,5 centimeter hoog en breed aangehouden. Door het opspannen verdwijnen ook alle eventuele oneffenheden.

Mix alle lapjes willekeurig door elkaar. Kijk wel of alle kleuren in het geheel mooi matchen, dus niet teveel 'dezelfde' kleuren naast elkaar. Ik houd aan de bovenkant 5 lapjes breed aan en naar beneden toe 6 lapjes. Zo wordt het straks een handig formaat.
 
Met mint: nu gaan we alle lapjes aan elkaar haken met vasten. Hiervoor leg je de lapjes met de verkeerde kanten op elkaar en haak je dus door twee lapjes heen steeds vasten.
 

Met geel: haak ook vasten om de buitenkant van de deken. Hierbij is het echt belangrijk dat je in de zijkant van het lapje 23 vasten haakt en 1 vaste in de join. In de buitenste hoeken van de deken haak je 3 vasten. Als je net als ik 30 lapjes hebt (5x6) dan heb je aan de zijkant met 5 lapjes dus 122 steken (hierbij 1 hoek meegerekend), en aan de kant met 6 lapjes heb je 146 steken (hierbij 1 hoek meegerekend). Let op, je hoeft de gele draad niet af te hechten. Hier gaan we volgende week mee verder als we werken aan de rand. 

Bijzonder he? Nu zijn al je losse lapjes plotseling veranderd in een heuse deken! We zijn bijna klaar, volgende week deel ik het laatste patroontje: de rand… Voor nu veel succes en tot volgende week!
 
Liefs Jantine - @knittepetit


Week 6 - taart!

15 februari 2019
Na 5 weken dingen uit de natuur gehaakt te hebben waar we allemaal heel erg blij van worden, verwacht je nu bij het laatste lapje misschien wel weer iets uit de natuur. Maar nee, want jongens, er is nog iets waar ik écht heeeeel erg blij van kan worden! Een heerlijk stukje taart, mmm. Maar ja, mijn lijf denkt daar vaak anders over… Daarom nu een taartje waar je nooit genoeg van krijgt, maar ook nooit een grammetje van aan zult komen!
Benodigdheden:
Acryl garen roze, rood, lichtblauw, blauw, geel
Haaknaald 4
Schaar
Gebruikte steken:
L = losse

Hv = halve vaste
St = stokje
Cl3 = cluster van 3 stokjes ( je begint een stokje, maar doet de laatste doorhaal niet. Dat doe je 3 keer in dezelfde steek, dan haal je in een keer de draad door alle lussen op je naald.)
Cl5 = cluster van 5 stokjes ( je begint een stokje, maar doet de laatste doorhaal niet. Dat doe je 5 keer in dezelfde steek, dan haal je in een keer de draad door alle lussen op je naald.)
Stk = steek
Belangrijk:
We haken elke toer stokjes, aan het einde van de toer keren we.
De keerlossen tellen als steek!

Beschrijving:
Toer 1: haak 25 l met roze, st in 4e l en in elke volgende l. (23)
Toer 2: 2 l, 22 st.
Toer 3: 2 l, 2 st roze, 3 st rood, cl5 l.blauw, 5 st rood, cl5 l.blauw, 4 st rood, cl5 l.blauw, 2 st rood, laat de blauwe en rode draad nu naar achteren hangen en haak nog 3 st roze.
Toer 4: 2l, 2 st roze, pak nu de rode en lichtblauwe draad weer op, 4 st rood, cl5 l.blauw, 5 st rood, cl5 l.blauw, 3 st rood, cl5 l.blauw, 2 st rood, laat de blauwe en rode draad nu naar achteren hangen en haak nog 3 st roze.
Toer 5: 2l, 2 st roze, pak nu de rode en lichtblauwe draad weer op, 3 st rood, cl5 l.blauw, 5 st rood, cl5 l.blauw, 5 st rood, cl5 l.blauw, 1 st rood, hecht nu de rode en lichtblauwe draad af en haak nog 3 st roze.
Toer 6-8: 2l, 4 st roze, 13 st dblauw, laat de blauwe draad naar achteren hangen en haak nog 5 st roze. In toer 8 hecht je de blauwe draad af.
Toer 9 en 10: 2l, 7 st roze, 1 st rood, 2 st roze, 1 st rood, 2 st roze, 1 st rood, 8 st roze.
Toer 11: 2l, 7 st roze, cl3 geel, 2 st roze, cl3 geel, 2 st roze, cl3 geel, 8 st roze.
Toer 12: 2l, 22 st roze.

Hecht af.

Ben jij ook dol op taart? En ben je ook helemaal blij geworden van dit gehaakte taartje? Laat het me weten op IG! Volgende week gaan we aan de slag met het joinen van alle lapjes, en de week daarna komt de rand. We zijn dus nog niet klaar gelukkig! Want de winter is ook nog niet voorbij, alhoewel, wat een heeeerlijk weertje deze week... :)


Liefs Jantine - @knittepetit

Week 5 - de bloesemboom

8 februari 2019
Na het maken van zomerfruit, zonsopkomst, vrolijke bloemen en schattige dieren in de afgelopen vier weken, is nu het volgende stukje natuur aan de beurt: een boom vol bloesem! Elke lente probeer ik heel bewust te genieten van de bloesem. Het is zó prachtig, maar het is er maar zó kort! Geniet dus, als straks plotseling de bomen weer vol zitten met bloesem! En tot die tijd, haken we fijn bloesemboompjes voor ín huis. Die van mij heeft donkerroze bloesem, omdat ik dat de mooiste bloesem vindt. Welke kleur ga jij je bloesem geven?


Benodigdheden:
Acryl garen lichtgroen, donkerroze, blauw, bruin

Haaknaald 4
Schaar

Gebruikte steken:
L = losse
Hv = halve vaste
Hst = half stokje
St = stokje
Dst = dubbelstokje
Cl5 = cluster van 5 stokjes ( je begint een stokje, maar doet de laatste doorhaal niet. Dat doe je 5 keer in dezelfde steek, dan haal je in een keer de draad door alle lussen op je naald.)
Stk = steek

Belangrijk:
Je haakt in het rond, door twee lossen als eerste stokje te maken na de hv in het einde van de vorige toer maak je vanzelf hoogte voor je volgende toer.
Het is het handigste om de draden van alle kleuren continu mee te haken, dan hoef je niet steeds opnieuw aan en af te hechten.

Beschrijving:
Ik heb dit patroon in twee delen geschreven. Deze lopen tegelijk op. Het eerste deel gaat alleen over de steken, het tweede deel vertelt je hoe de kleurverdeling is.

De steken:
Toer 1: magische ring, 2 l, 2 st, dst, 3 st, dst, 3 st, dst, 3 st, dst, hv in 2e l.
Toer 2: 2 l (is 1e st), op elk st haak je een st, op elk dst haak je 2 st, dst, 2 st. Hv in 2e l.
Toer 3-5: als toer 2
Toer 6: 2 l (is 1e hst), op elk st haak je een hst, op elk dst haak je 2 hst, st, 2 hst. Hv in 2e l.

De kleuren:
Toer 1: 13 groen, cl5 roze (let op, de clusters gelden gewoon als 1 steek), 2 groen (16)
Toer 2: 3 groen, cl5 roze, 6 groen, cl5 roze, 12 groen, 5 bruin, 4 groen (32)
Toer 3: 10 groen, cl5 roze, 14 groen, cl5 roze, 3 groen, 7 blauw, 3 bruin, 7 blauw, 1 groen, cl5 roze (48)
Toer 4: 21 groen, cl5 roze, 13 groen, 13 blauw, 3 bruin, 13 blauw (64)
Toer 5: 59 blauw, 5 bruin, 16 blauw (80)
Toer 6: 20 blauw, 5 bruin, 71 blauw (96)

Ik wens je weer veel plezier met alweer het 5e patroontje van deze CAL! Houd je me weer op de hoogte van je vorderingen?

Liefs Jantine - @knittepetit

 

Week 4 - het schaapje

1 februari 2019

Deze week en ook vorige week hebben we sneeuw gehad. Aan de overkant van de weg zie ik dan de schaapjes nóg dichter tegen elkaar aan kruipen om elkaar warm te houden. Zó schattig! Maar ik gun die lieve wolletjes toch wel wat groen en fris lentegras. En daar gaan wij ze deze week even bij helpen. Ik kan altijd zo blij worden van boerderijdieren die buiten in de wei lopen! Maar wat wil je ook, als boerendochter! Alleen hadden wij dan koeien en geen schapen. Stiekem vind ik schaapjes wel wat schattiger én ze zorgen natuurlijk dat wij kunnen blijven haken! Maar ssst, niet tegen mijn vader zeggen hoor! :)

Benodigdheden:
Acryl garen lichtgroen, donkergroen, wit, bruin

Haaknaald 4
Schaar
Stopnaald

Gebruikte steken:
L = losse

Hv = halve vaste
V = vaste
Hst = half stokje
St = stokje
Stk = steek

Belangrijk:
De keerlossen tellen niet als steek.

Beschrijving:
Gras
Toer 1: met lichtgroen 22 l, 21 v.
Toer 2: 1 l, 21 v.
Toer 3: met donkergroen 1 l, 21 v waarvan af en toe een lange vaste in één van de lagere lichtgroene toeren.
Toer 4: met lichtgroen 1 l en 21 v in voorste lussen van vorige toer.
Toer 5: 1 l, 21 v.
Toer 6: 1 l, 21 v.
Herhaal toer 3 tot en met 6 totdat je 26 toeren in totaal hebt. Hecht af

Lijf
Toer 1: met wit magische ring met 2 lossen en 11 stokjes (is 12 stokjes).
Toer 2: 2 l en st in 1 stk, 1 st en 1 hst in 1 stk, 2 v in 1 stk, 2 v in 1 stk, 2 v in 1 stk, 1 hst en 1 st in 1 stk, 2 st in 1 stk, 1 st en 1 hst in 1 stk, 2 v in 1 stk, 2 v in 1 stk, 2v in 1 stk, 1 hst en 1 st in 1 stk.
Toer 3: 4 l, v op 2e, 3e en 4e l. Hv in lijf. Hecht af.

Kop
Toer 1: met bruin magische ring met 1 losse en 9 hst (is 10 hst).
Toer 2: v en st in 1 stk, wandel terug naar toer 1 met 2 hv in het stokje, haak hv in de vlgnde 3 stk, v en st in 1 stk, wandel terug naar basis met hv. hecht af.
Naai het lijfje op het gras. Naai daarna de kop half over het gras en half over het lijfje. Het is leuk om de oren en de staart van het schaapje los te laten.

Pootjes
Hecht op 4 plaatsen aan de onderkant van het lijf aan met bruin en haak een ketting van 4 of 5 lossen. Hecht af en naai de onderkanten vast ergens tussen het gras.



 
Word jij ook altijd blij van grazende schaapjes? Laat het me weten op Instagram! Kan je gelijk een mooie foto van jouw lapje met me delen ;)

Liefs Jantine - @knittepetit

Week 3 - zonsopkomst

25 januari 2019

Lieve allemaal, we zijn alweer bij de derde week van deze CAL! Wat word ik blij van jullie enthousiasme, super leuk! Elke keer als ik een foto van één van jullie antiwinterdips lang zie komen dan maakt mijn hart een sprongetje, thanks!




Deze week gaan we de zon laten schijnen in huis. Dit lapje staat voor mij voor de zonsopkomst, als de lucht prachtig roze, geel en blauw kleurt. Dat vind ik zo prachtig om te zien!! En nog iets fijns aan de zon is dat je vitamine D gehalte omhoog gaat van buiten in de zon te zijn. Ga daarom lekker naar buiten deze week! Het is ook nog eens bewezen dat buiten zijn heel erg helpt tegen een winterdip. Dus waar wacht je nog op? O ja, op het patroontje van deze week natuurlijk! Nou, hier komt hij dan hoor… 

Benodigdheden:
Acryl garen wit, roze, lichtblauw, geel
Haaknaald 4
Schaar

Gebruikte steken:
L = losse

V = vaste
Hst = half stokje
St = stokje
3dst = 3dubbelstokje, gaat als dubbelstokje, maar je slaat de draad 3 keer om je naald i.p.v. 2 keer.
Stk = steek

Belangrijk:
De keerlossen tellen als steek. Je keert na iedere toer.
Het is handig om gelijk over je einddraad van de ene toer en de begindraad van de volgende toer heen te haken. Dat scheelt weer draadjes wegwerken aan het einde!



Beschrijving:
Toer 1: met lichtblauw 23 l, st in 3e en elke volgende losse
Toer 2: met wit 1 l, 21 v
Toer 3: met roze 2 l, 21 hst
Toer 4: met wit 2 l, 21 st
Toer 5: met lichtblauw 1 l, 21 v
Toer 6: met geel 2 l, 21 hst
Toer 7: met roze 2 l, 21 st
Toer 8: met wit 1 l, 21 v
Toer 9: met geel 2 l, 21 st
Toer 10: met lichtblauw 1 l, 21 v
Toer 11: met roze 2 l, 21 hst
Toer 12: met geel 2 l, 21 st
Toer 13: met wit 2 l, 21 hst
Toer 14: met lichtblauw 1 l, 21 v
Toer 15: met wit 2 l, 21 hst
Toer 16: met roze 1 l, 21 v
Toer 17: met lichtblauw 2 l, 21 st
Hecht niet af maar haak verder met vaste langs de zijkant (1v in de zijkant van een v en hst, 2v in de zijkant van een st), haak ook vaste langs de onderkant en langs de andere zijkant. Hecht nu af.
 
Om de zon te maken haak je een magische ring met geel. In de ring haak je 20 3dst. Hecht niet af maar haak gelijk met hv je zon vast op het lapje (leuk om de plaats van de zon op elk lapje op een andere plek te doen). Maak nu kettingen van lossen die je met de ene draad vast maakt aan de zon en met de andere draad bevestigt bij de rand van je lapje. Dit zijn de stralen van de zon.
 

Zie je zon eens stralen?! Voel je de warmte? ;) Ik wens je veel succes en ben heel benieuwd naar jullie zonnetjes! Deel je je resultaat weer met de #antiwinterdipcal? En volg je deze hashtag al? Het is superleuk om de lapjes van andere haaksters te bekijken! Klik op de hashtag om te bekijken!
Liefs Jantine - @knittepetit

Week 2 - de tulpjes

18 januari 2019
Wat werd ik de afgelopen week vrolijk van al jullie mooie appeltjes! Hielpen de vrolijke kleurtjes tegen je dipje? Deze week gaan we door met het tweede patroontje: de tulpjes. Een veld vol tulpen in het voorjaar, prachtig toch! Heb je last van een winterdip? Wees deze week dan eens extra lief voor jezelf en koop een mooi bosje voorjaarsbloemen voor op tafel. En misschien denk je nu, ik heb juist geen last van een winterdip! Nou, dan kan je natuurlijk wel iemand anders blij maken met zo’n prachtig bosje ;) In elk geval hoop ik dat je weer veel plezier beleeft aan dit vierkantje. Heb je vragen, stel ze gerust!

Benodigdheden:
Acryl garen lichtroze, donkerroze, mint, donkergroen
Haaknaald 4
Schaar
Gebruikte steken:
L = losse
V = vaste
Hst = half stokje
St = stokje
Cl5 = cluster van 5 stokjes ( je begint een stokje, maar doet de laatste doorhaal niet. Dat doe je 5 keer in dezelfde steek, dan haal je in een keer de draad door alle lussen op je naald.)
Stk = steek
Belangrijk:
De keerlossen tellen als steek.



Beschrijving:
Toer 1: Met mint. 25 l, st in 3e l en elke volgende l. Hecht in de laatste doorhaal aan met donkergroen.
Toer 2: Met donkergroen. 3 l, sla 1 stk over, st/l/st in 1 stk, *sla 2 stk over, st/l/st in 1 stk*. Herh. *-* tot einde (je hebt nu 7 groepjes van st/l/st), st in laatste stk. Hecht in de laatste doorhaal aan met donkerroze.
Toer 3: Met donkerroze. 4l, cl5 en 1l om elke donkergroene l (je hebt nu 7 clusters van 5, dus 7 tulpjes). St in 3e l van vorige toer. Hecht af, keer niet.
Toer 4: Hecht aan met mint in 2e roze l. 2l, st om roze l, st in tulp, *2 st om l, st in tulp*, herh *-* tot einde, st in laatste stk. Hecht in de laatste doorhaal aan met donkergroen.
Toer 5: Als toer 2. Hecht in de laatste doorhaal aan met lichtroze.
Toer 6: Met lichtroze, als toer 3.
Toer 7: Als toer 4.
Toer 8: Als toer 2.
Toer 9: Als toer 3.
Toer 10: Als toer 4. Hecht niet af en keer niet.
Haak om het lapje heen. Haak aan de zijkanten 2 v om elke toer. Haak aan de onder- en bovenkant in elke stk een hst. Nu je om het lapje heen haakt werk je gelijk ook al je draadjes weg door om de draadjes heen te haken. Knip de losse draadjes hiervoor op een lengte van ongeveer 4 centimeter.

En dat is je tulpenlapje! Gezellig he? Het is slim als je nu vast begint met het opspannen van alle lapjes die je hebt gehaakt. Zodat je aan het einde niet alle lapjes nog hoeft op te spannen. Door het opspannen zorg je ook dat je lapjes helemaal recht en allemaal even groot worden. Succes! En houden jullie me weer op de hoogte met leuke foto’s op Instagram? J
Liefs Jantine - @knittepetit

Week 1 - het appeltje

11 januari 2019

Deze week trappen we af met het eerste patroontje: een appeltje. Van deze kleurencombinatie wordt ik gelijk blij! Rood en roze, dat is toch te gek?! Net zoals appeltjes, die kijken je ook altijd zo vrolijk lachend aan vanaf de fruitschaal. Ik wens je veel plezier met dit eerste vierkantje! Laat je me weten of het lukt? En wat je er van vindt?

Benodigdheden:
Acryl garen rood, roze, groen, bruin
Haaknaald 4
Schaar
Stopnaald
 
Gebruikte steken:
L = losse
Hv = halve vaste
V = vaste
Hst = half stokje
St = stokje
Dst = dubbelstokje
Stk = steek
 
Belangrijk:
Het eerste stokje van een toer zijn altijd 2 lossen, tenzij anders aangegeven.
 
Beschrijving:
Met rood.
Toer 1: Haak 12 st in een magische ring. Hv in 2e beginlosse (12)
Toer 2: Haak in elke stk 2 st. hv in 2e beginlosse. (24)
Toer 3: In de eerste stk 1 st, in de tweede stk 2 st. herhaal dit tot het einde. (36)
Toer 4: 2L (is hst), *1 st in volgende stk, 2 st in volgende stk, 1 st in volgende stk.* herhaal *-* tot je in totaal 20 st hebt. 1 hst, 2hv in volgende stk, 1 hst, *1 st in volgende stk, 2 st in volgende stk, 1 st in volgende stk.* herhaal *-* tot je in totaal 20 st hebt. 1 hst, 2hv in volgende stk, hv in 2e beginlosse. Hecht af. (48)
 
Hecht met roze aan in het 5e stokje vanaf waar je rood hebt afgehecht. Toer 5 haak je in de achterste lussen!
Toer 5: 4L en 2dst in één stk. *st, hst, 7v, hst, st, 3dst in één stk*, <st, hst, 2v, hst, st, hst, 2v, hst, st>, 3dst in één stk., herh *-* 1x, herh <-> 1x, hv in 4e beginlosse. (56)
Vanaf nu haak je weer in de hele stk.
Toer 6: St in elke stk, in elk middelste dst: 2st, 1dst, 2st. hv in 2e beginlosse (72)
Toer 7: zoals toer 6 (88) Hecht af.


Hecht bruin aan midden boven in de appel. Haak met hv een steeltje. Leuk is om dit af te wisselen en het steeltje bij het ene lapje naar links te laten buigen en bij een andere naar rechts.
 
Met groen.
Haak 6 l. V in 2e l, hst, st, hst, v. Hecht af door begin en einddraad door je laatste lus te trekken.
Knoop het blaadje aan het steeltje met de twee draadjes, maar laat het blaadje verder los hangen. Ook het blaadje kun je de ene keer naar links, en de andere keer naar rechts laten wijzen.
 

Dit is je eerste lapje! En, ben je er ook vrolijk van geworden? Ik hoop het! En wist je dat echte vitamines ook een heleboel goed doen tegen een dipje? Probeer het eens door een vrolijk bakje fruit voor jezelf klaar te maken! Geniet ervan!
Liefs Jantine - @Knittepetit

De antiwinterdip CAL

8 januari 2019

Een winterdip… 4 op de 10 Nederlanders heeft er last van. Ik ook. Dit jaar wilde ik iets verzinnen om mijn winterdip te lijf te gaan. Iets fleurigs, iets vrolijks, iets zachts, iets warms. Mijn plan was (voor de kerstvakantie) om elke week een gezellige grannysquare te ontwerpen. En dat is gelukt! Het hielp me onwijs goed om opgewekt te blijven. Maar nu de feestdagen achter de rug zijn, en de winter eigenlijk nog maar net begonnen is, wordt het vaak het lastigst. Wat ben ik blij als ik in maart eindelijk weer een beetje lente proef. Maar maart duurt nog even. En omdat ik niet de enige ben die last heeft van de winterdip (volgens de poll die je op mijn Instagram kon invullen heeft wel 68% van mijn volgers er last van) wil ik graag tot maart de patroontjes van mijn vrolijke vierkantjes met jullie delen. Strijd mee tegen je winterdip met deze antiwinterdipCAL! En als de lente zijn intrede doet, is je deken af J.

Dit zijn ze dan! De 6 vierkantjes...
Vanaf aanstaande vrijdag (11 januari) deel ik elke week een nieuw patroontje, 6 weken lang. Daarna volgt het joinen en de rand. Elke week maak je van elk patroontje 5 stuks zodat je straks een dekentje van 30 vierkantjes hebt. Het dekentje wordt dan ongeveer 70x85cm. Maar je kunt er ook gerust meer haken om een grotere deken te krijgen, of juist minder voor een klein wiegdekentje. Of maak er van elk vierkantje één en maak een leuk kussen of wandhanger of haak ze aan één zijde allemaal aan elkaar zodat je een boekje krijgt voor een kind. Of maak er een vrolijke slinger van! Ideeën genoeg! Ik ben heel benieuwd naar jouw inbreng in deze CAL. En als je van deze vrolijke kleuren en ontwerpen nog steeds last hebt van je winterdip weet ik het ook niet meer! J
Deze kleuren heb ik gebruikt.
En nog een voordeel: het is lekker budget! Je kunt al je restjes acryl ervoor gebruiken, of je koopt (net als ik) het voordelige BudgetYarn bij Wolplein (€1,- per streng). Ik gebruikte vooral veel heldere kleuren, maar ik ben ook benieuwd naar een variant in pasteltinten, of naar jouw eigen kleurenvoorkeur! Volg vooral je hart J De kleurnummers die ik gebruikte zijn: 009, 013, 034, 036, 048, 072, 073, 075, 077, 082. Daarnaast had ik nog een mooie rood en wit van Scheepjes Colour Crafter liggen. Vooralsnog heb ik van elke kleur 1 bol gekocht, misschien kom ik tekort en koop ik er van een paar kleuren nog 1 bij. Bijvoorbeeld voor de rand.
Eén en al vrolijkheid op tafel!
Ik zou het onwijs leuk vinden als je meedoet met deze vrolijke, gezellige, lente, antwinterdipCAL! Deel je jouw resultaten ook op Instagram? Gebruik en volg dan de #antiwinterdipCAL en tag mij @knittepetit. Ik ben super benieuwd naar jouw resultaten!
Vanaf vrijdag 11 januari zal ik dus elke week een patroontje gaan delen.

Succes, tot vrijdag, en veel liefs!
Jantine - @knittepetit

Reacties

  1. Wat een ontzettend leuke CAL! Toen ik de foto's van de blokken zag heb ik direct wol besteld... aleen nu, lukt het me niet om het appeltje te haken... ik kom niet uit met de steken...maar de aanhouder wint, ik ga net zo lang door totdat het me lukt...
    Bedankt voor de leuke cal, Jantine!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Lautje! Wat leuk dat je zo enthousiast bent! Als het nou nog niet lukt, stuur me dan een mailtje met je vraag, dan probeer ik je te helpen. Dat kan naar jantineflach@outlook.com. Groetjes Jantine

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Haakpatroon Zomertop Zonneschijn

Haakpatroon Zomertop Zonneschijn   Al een hele poos riepen deze knalgele bolletjes me vanuit de kast toe dat ze héél graag gehaakt wilden worden! Maar ik wist niet wat ik er van zou maken. Tot ik een paar weken terug, op het schoolplein van de school waar ik werk, de kleuters met kleden zag spelen. Daar zat ook een prachtige blauwe lap stof met bloemetjes bij. Ik was bijna geschokt toen ik die prachtige stof als een vodje op het plein zag liggen :) Ik viste hem er snel tussenuit en vroeg na of ik hem mee naar huis mocht nemen. Want ik zag gelijk een zomerse, zwierige, lange rok voor me! En ik wist ook gelijk dat ik dan van die citroengele bolletjes in de kast een zomertop er op wilde haken. Zo gezegd, zo gedaan. De rok is genaaid, de top is gehaakt én het (gratis!) patroon vind je hieronder. Veel haakplezier! Benodigdheden: Phildar Phil Noe, 5 bollen Citron *  juni 2023: ik haak hem nu nog eens, maar dan met Drops Belle, waarschijnlijk ook 5 bolletjes, mogelijk 6.  Haak

Mijn haakboek kopen

Yiehaaa! 🥳 Je wilt mijn boek kopen! Superleuk 😁 Via   deze link   kan je mijn boek bestellen. Dat is via het affiliate programma van Bol.com. Zo verdien ik er iets extra’s aan, terwijl het jou niets extra's kost 😉 * Vanaf nu tot eind juli 2023 is mijn boek op bol.com 25% goedkoper! Staat hij dus al een poosje op je verlanglijstje? Dan is nú het moment om te kopen 🥳 Bedankt voor je bestelling, en ik hoop dat je heel veel handwerkplezier aan mijn boek beleeft. 🥰